Natalie & Explicare


Mijn naam is Natalie Posthumus en ik woon in Wittelte aan de rand van het bos.  Nu, op 39-jarige leeftijd, heb ik een schat aan levenservaring opgebouwd inclusief ervaring in de zorgsector en ben ik gezegend met een man, drie prachtige zonen en wat huisdieren. 

Zingen is altijd al een passie voor mij geweest. Ik ontdekte dat ik hier mijn emoties in kwijt kon en kreeg door dat muziek een krachtig hulpmiddel kan zijn om mijzelf, maar ook anderen ermee te helpen in lastige processen.

Na mijn opleiding SPW, waar ik met vele doelgroepen heb gewerkt en ook zelf grote ontwikkelingen heb doorgemaakt,  heb ik Klassieke Zang  gestudeerd en hiervoor mijn propedeuse gehaald. Tijdens deze studie miste ik het helpen van anderen en nam ik de beslissing om mijn twee passies, zingen en zorg, te combineren en schreef me in bij de opleiding Creatieve Therapie medium muziek.

Ik dook in de studie van de helende kracht van muziek en hoe je deze kunt gebruiken om anderen te ondersteunen en hun welzijn te bevorderen. Na het behalen van mijn diploma begon ik aan mijn carrière als begeleider, jeugdzorgwerker en muziektherapeut.        Ik werkte met verschillende groepen mensen, verschillende problematieken en verschillende achtergronden en leeftijden. 

Ik bemerkte al snel dat er een diepe verbinding bestaat tussen fysieke klachten en psychische klachten en begreep dat het welzijn van een persoon afhankelijk is van een completere benadering, waarbij zowel het lichaam als de geest in harmonie moeten zijn. Gedreven door het verlangen om anderen te helpen, besloot ik om mijn kennis verder uit te breiden.

Ik schreef me in voor een opleiding tot klankmasseur, waarbij ik leerde hoe geluid en trillingen kunnen bijdragen aan het herstel van lichaam en geest. De resonantie van de klankschalen en andere instrumenten brengt diepe ontspanning en helpt om de energetische blokkades op te heffen.

Na het ontdekken van de kracht van klankmassage, was ik vastberaden om mijn expertise nog verder te vergroten. Ik volgde een opleiding in Ayurvedische massage, een oude Indiase geneeskunst die gericht is op het herstellen van de balans in het lichaam met behulp van aanraking, oliën en specifieke massagetechnieken.  Hierna volgde ik nog verschillende andere massagecursussen en integreerde verschillende technieken in mijn behandelingen.

Tussentijds liepen mijn eigen ontwikkeling en processen ook door en heb ik behoorlijk diepe dalen gekend en mijzelf er weer uit weten te worstelen. Ik heb geleerd om al mijn hobbels, zowel de voor mij grote hobbels, als de kleine hobbels, te zien als het ontplooien van mijzelf (en dat steeds weer opnieuw). Ik ben hierdoor echt een completere persoon geworden. Zelfs de grote ellendige hobbels heb ik kunnen loslaten en heb ervaren wat dit met mij heeft gedaan op verschillende vlakken. Ondanks dat het soms heel ellendig was, heb ik mijn krachten gevonden en sta ik gezond en vol energie in het leven.

Door mijn eigen ervaringen, en met de worsteling van mijn processen en door alle ervaringen in mijn werkzame leven, werd de behoefte om anderen te helpen alleen maar groter.                                                                                                                                                      Het gedachtegoed vanuit PTG (Posttraumatische Groei) sluit hier helemaal en zo compleet mogelijk bij aan en ik besloot om de opleiding tot PTG-coach te volgen en behaalde hiervoor mijn Master diploma. Ik leerde hoe ik anderen adequaat kan begeleiden bij het overwinnen van trauma's en tegenslagen, en hoe ik hen kan helpen groeien en sterker worden van binnenuit. Dus vanuit de eigen capaciteiten en talenten met het bewustworden van de bijbehorende valkuilen, zodat iemand zichzelf beter leert begrijpen en hanteren.

Gedreven door mijn eigen ervaring en overtuiging en het brede scala aan opleidingen, begon ik te dromen van een eigen praktijk. Ik wil een plek creëren waar mensen terecht kunnen voor een complete benadering van gezondheid en welzijn. Een plek waar je niet alleen fysiek behandeld wordt, maar waar ook aandacht is voor emotioneel en spiritueel welzijn.

En zo, met al mijn kennis, ervaringen en eigen ontwikkeling, bied ik deze combinatie van behandelingen en coaching aan.  Mijn praktijk heet Explicare, wat staat voor ontplooiing, expliciet en met zorg.


Ik hou van veel dingen maar van deze het meeste:

Ik hou van

koffie met melk en een hartje 

Ik hou van 

zingen 

Ik hou van 

 groeten en fruit

Ik hou van

de zon 

Ik hou van

wandelen en fietsen in de natuur

Ik hou van 

mijn jongens 

      Ik hou van 

warm water drinken