Coaching Sessie


 

Voel je je futloos, opgejaagd, bang, boos, verdrietig of onveilig en wil je hier graag hulp bij, maar dan wel hulp waarbij jijzelf bepaalt, dan zit je hier goed.                                                  

Tijdens de coachingsessie ga jij het gesprek aan over waar je tegenaan loopt  en zal de focus liggen op erkenning krijgen, gehoord voelen, het herkennen  van je problemen en uiteindelijk het leren deze beter te hanteren. 

Je leert dat je, juist op lastige momenten, kunt groeien als persoon. Je leert nieuwe deuren te openen en jezelf te herontdekken en komt sterker en wijzer uit de sessies.  

 


Wat is PTG

Ik werk vanuit het gedachtegoed PTG; dat staat voor PostTraumatische Groei.

PostTraumatische Groei heeft alles te maken met hoe je na een traumatische ervaring ‘wakker wordt’ en het leven voor je ziet en  het is een opstap naar positieve verandering in je leven. Dat kan op vele verschillende manieren zijn, zoals het stellen van andere prioriteiten, relaties die sterker worden of juist eindigen, kijk op religie, meer inzicht krijgen in wie je bent en waarom je bepaalde dingen wel of juist niet doet. 

Het is niet dat je verlost bent van de nare ervaringen, maar de herinneringen zijn beter hanteerbaar, doordat de pijn en het verdriet om wat er gebeurd is verteerd zijn. Je moet niet ontkennen dat er ellende is geweest, maar jouw groei kan door de ellende effectiever en sneller plaatsvinden. Er is een positieve mentale omslag tijdens het proces van acceptatie, erkenning, herkenning en deze omslag draagt bij aan het complete helings- en groeiproces.

Er zijn vele voorbeelden van mensen die na het ervaren van ellende oprecht kunnen zeggen dat ze daardoor een beter leven hebben gekregen. 

 


De uitdaging om te groeien en te ontwikkelen is het af en toe uit balans zijn als mens.
Als kind heb je geleerd van vallen en weer opstaan door zelf dingen te ervaren en te ontplooien.
De kracht is om na een val weer op te staan en het op een andere manier te proberen.
En ja, soms ook door los te laten wat je al had en het over een andere boeg te gooien. Dat is zeker niet altijd gemakkelijk, maar het levert je wel veel op.